Ministrul apărării din Ucraina va purta discuţii cu şeful Pentagonului

Publicat:

Ministrul apărării din Ucraina va purta discuţii cu şeful Pentagonului

Ministrul apărării din Ucraina, Rustem Umerov, va purta discuţii, la Washington, cu secretarul apărării american, Lloyd Austin, cu privire la întărirea cooperării militare între cele două ţări, a anunţat luni Pentagonul, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

“Secretarul Austin şi ministrul Umerov vor discuta despre cooperarea bilaterală de apărare, chestiuni de securitate regională şi modalităţi de întărire a parteneriatului de apărare între Statele Unite şi Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct Sabrina Singh într-un briefing de presă, potrivit unui transcript postat pe site-ul Departamentului Apărării din SUA.


Citeşte şi: MAE transmite alerte de călătorie pentru Grecia şi Turcia – Stiripesurse.md

Discuţiile intervin după ce, în weekend, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat apelul la adresa aliaţilor Kievului de a livra mai multe arme după un atac aerian rus asupra regiunii ucrainene Zaporojie în care au fost ucişi şapte oameni.

Ministrul apărării din Ucraina va purta discuţii cu şeful Pentagonului

SUA sunt cel mai mare furnizor de asistenţă militară al Ucrainei în războiul pe care Rusia l-a lansat în februarie 2022.

“Cu cât lumea ne ajută mai repede să facem faţă avioanelor de luptă ruse care lansează aceste bombe, cu atât mai repede vom putea aplica lovituri justificate infrastructurii militare ruse, aerodromurilor militare, cu atât mai aproape vom fi de pace”, a declarat Zelenski într-o intervenţie video în weekend.

Dar, deşi Kievul le cere de doi ani aliaţilor săi să-i livreze avioane de vânătoare F-16 pentru a putea lupta împotriva forţelor ruse, aceste aeronave încă nu au sosit.

Singh a refuzat să răspundă la briefingul de presă când anume va începe Ucraina să primească aceste avioane, dar a menţionat că pregătirea piloţilor ucraineni cu privire la modul de folosire a acestor avioane este “în desfăşurare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O baracă părăsită a luat foc în Capitală

O baracă părăsită a luat foc în Capitală În seara zilei de 03 iulie 2024 pompierii din capitală au fost solicitați la stingerea unui incendiu...

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia Interziși la 5 ședințe plenare, deputații lui Șor în frunte cu...

Zeci de mii de palestinieni fug din sudul Fâşiei Gaza

Zeci de mii de palestinieni fug din sudul Fâşiei Gaza Zeci de mii de palestinieni au fugit din sudul Fâşiei Gaza după ce un ordin...

Moment de reculegere în Parlament

Moment de reculegere în Parlament Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria celor deportați în perioada sovietică. Deputata PAS Valentina Ghețu, originară din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.