X

Ministrul apărării francez a făcut o vizită-fulger la Kiev

Ministrul apărării din Franţa, Sebastien Lecornu, a fost primit miercuri, la Kiev, de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, întâlnirea având ca scop ”să evidenţieze sprijinul militar al Franţei pentru Ucraina”, potrivit oficialului francez, transmite EFE, potrivit agerpres.

Într-un mesaj publicat pe reţelele sociale, Lecornu a subliniat că vizita demonstrează ”sprijinul fiabil şi durabil” al Parisului pentru Kiev.

Vezi și: Cel puţin 10 oameni au murit într-un incendiu la un hotel cazinou din Cambodgia – VIDEO – Black News

În octombrie, executivul ucrainean şi-a făcut publică nemulţumirea faţă de Franţa pe motiv că această ţară europeană nu îi trimite mai mult armament pentru a se apăra de atacurile ruse, aminteşte EFE.

După ce a fost primit de Zelenski, Lecornu a susţinut o conferinţă de presă comună la Kiev cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

”Preşedinţii Zelenski şi (francez, Emmanuel) Macron ne-au cerut propuneri pentru luna ianuarie pentru a redefini” agenda comună cu privire la sprijinul militar francez pentru Ucraina, a menţionat Lecornu.

La rândul său, Reznikov a făcut referire la priorităţile guvernului său în domeniul apărării, evidenţiind ”apărarea antiaeriană”, ”sisteme de artilerie cum este Caesar”, de fabricaţie franceză, şi ”lupta împotriva dronelor iraniene”.

Tags: frantakievOleksii ReznikovparisSébastien LecornuucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina