X

Ministrul apărării israelian anunță un plan pentru construirea a 2.500 de locuinţe în Cisiordania

Ministrul apărării israelian, Avigdor Lieberman, a anunţat joi că va cere unui comitet de planificare aprobare pentru construcţia a 2.500 de locuinţe israeliene în Cisiordania ocupată, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Cele 2.500 de noi locuinţe pe care le vom aproba într-o reuniune a comitetului de planificare de săptămâna viitoare vor fi construite imediat în 2018”, a explicat el într-un comunicat.

Citește și : SUA: Avocatul lui Trump, Michael Cohen, plătit de Ucraina să aranjeze discuţii la Casa Albă

El a adăugat că va solicita de asemenea acordul comitetului pentru construirea altor 1.400 de locuinţe care ar urma să fie ridicate ulterior.

“Ne-am angajat să dezvoltăm construcţiile în Iudeea-Samaria şi ne vom respecta promisiunile”, a subliniat Lieberman în comunicat, făcând referire la Cisiordania ocupată folosind denumirea sa biblică.

“În următoarele luni, vom cere autorizaţie pentru construirea a mii de locuinţe suplimentare”, a precizat el.

Coloniile israeliene din Cisiordania ocupată sunt ilegale din perspectiva Dreptului internaţional şi respinse ferm de palestinieni.

Citește și : Iran: Ayatollahul Ali Khamenei acuză SUA de încălcarea acordului nuclear cu Teheranul și avertizează că Trump va dispărea din istorie

Marţi, într-un apel înaintat Curţii Penale Internaţionale, ministrul de externe palestinian a precizat că aceste colonii reprezintă “ameninţarea cea mai periculoasă pentru viaţa palestinienilor şi pentru mijloacele lor de subzistenţă”.

Tags: Avigdor LiebermancisiordaniacoloniiIudeea-Samarialocuinte
Categorii: Sinteze