X

Ministrul Bolea a vorbit cu jurnalistul Maciac și și-a cerut scuze personal

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a vorbit cu jurnalistul Eduard Maciac și și-a cerut scuze personal. Precizările au fost făcute de Eduard Maciac, aceasta după ce în ajun jurnalistul a fost înjurat de oficial. Eduard Maciac a spus că refuză să ofere un comentariu, invocând că vrea să ia o pauză cu privire la acest caz.

Totuși, jurnalistul a remarcat că pe lângă postarea de pe Facebook, ministrul Bolea și-a cerut scuze și într-o conversație personală.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a fost surprins pe 14 septembrie cum înjură un reprezentant al mass-media. Oficialul, în timp ce un jurnalist îi acorda o întrebare, a utilizat cuvinte necenzurate.

Momentul a avut loc în timpul unor declarații de presă în direct, de la Palatul Republicii. La scurt timp, pe o rețea de socializare, ministrul și-a cerut scuze și a spus că regretă cazul.

Mai multe organizații neguvernamentale de media consideră „că un astfel de limbaj este incompatibil cu funcția de ministru” și au cerut premierului Dorin Recean să „asigure tragerea la răspundere disciplinară a lui Vladimir Bolea”.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Partidul de guvernare a declarat că dezaprobă „remarcile ministrului” și a atenționat „toți demnitarii care sunt membri/afiliați ai PAS să aibă un limbaj demn în orice situație”.

Tags: BoleaEduard MaciacfacebookPalatul Republicii
Categorii: Știrile zilei