X

Ministrul Bolea cere aplicarea mai rapidă a legii speciale privind sprijinirea fermierilor afectați de secetă

Ministrul Bolea cere aplicarea mai rapidă a legii speciale privind sprijinirea fermierilor afectați de secetă

Vicepremierul Vladimir Bolea subliniază necesitatea aplicării rapide a legii speciale privind sprijinirea fermierilor afectați de secetă pentru a stopa executările silite, transmite Moldpres.

Citește și: Vacanțele sunt un lux pentru cetățenii Moldovei

Potrivit sursei citate, subiectul a fost analizat astăzi la ședința Consiliului Economic de pe lângă Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Vladimir Bolea a subliniat că acum „este esențial ca toate părțile implicate să se așeze la masa discuțiilor pentru a găsi soluții viabile, care să permită continuarea activității agricole”.

În plus, vicepremierul Vladimir Bolea a informat participanții despre discuțiile purtate recent cu Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, referitoare la crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultură, care ar putea oferi sprijin suplimentar fermierilor din Republica Moldova. În acest context, sunt pregătite scrisori oficiale către cei 27 de miniștri ai agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene.

Parlamentul a aprobat săptămâna trecută proiectul legii speciale destinat sprijinirii fermierilor afectați de seceta severă din anul 2024. Conform acestei legi, fermierii vor beneficia de prelungirea sau renegocierea obligațiilor de plată pentru datoriile acumulate, inclusiv ratele de capital, dobânzile și penalitățile.

Tags: fermieriMaiaMinisterul Agriculturii și Industriei AlimentareprotestesecetasubventiiVladimir Bolea
Social