X

Ministrul Bolea solicită ajutor suplimentar din partea ONU

Ministrul Bolea solicită ajutor adițional din partea agențiilor ONU

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, a avut o întrevedere cu noua Coordonatoare Rezidentă a Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, doamna Yeşim Oruç.

Citește și: Doi tineri au răpit un automobil din Chișinău și l-au abandonat pe un câmp din Drochia

Discuțiile s-au axat pe sprijinul pe care agențiile ONU, precum FAO, UNDP și IFAD, îl oferă agricultorilor din Republica Moldova, dar și pe provocările majore cu care se confruntă sectorul agricol, în special pagubele cauzate de seceta severă din 2024.

În cadrul întrevederii, vicepremierul Vladimir  Bolea a subliniat necesitatea unei susțineri sporite pentru fermierii afectați de secetă, menționând impactul devastator al acestei situații asupra producției agricole. El a reiterat importanța unui ajutor extern, adresându-se doamnei  Yeşim   Oruç pentru a evalua posibilitatea unui sprijin adițional din partea agențiilor ONU, în special prin inițiative de susținere a fermierilor afectați și prin contribuția la Fondul mutual de compensare a pierderilor.

Doamna Yeşim Oruç s-a arătat  interesată de provocările stringente cu care se confruntă sectorul agricol din Republica Moldova, solicitând detalii despre principalele dificultăți cu care se confruntă Ministerul Agriculturii și agricultorii în general.

Ea a subliniat că va apela la agențiile ONU pentru a identifica soluții și oportunități de sprijin, inclusiv pentru a evalua modalități de contribuție la Fondul mutual.

Tags: Maiaministrul BoleaONUVladimir Bolea
Știrile zilei