Ministrul britanic al apărării s-a întâlnit la Kiev cu piloţi ucraineni instruiţi în M.Britanie

Publicat:

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, s-a întâlnit miercuri, în timpul vizitei sale la Kiev, cu unii dintre piloţii ucraineni instruiţi în Marea Britanie care folosesc deja rachetele britanice cu rază lungă de acţiune Storm Shadow pentru a lovi poziţiile ruseşti aflate departe de linia frontului, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Am avut ocazia să dăm mâna cu piloţi care au fost instruiţi în Marea Britanie şi care folosesc deja cu succes rachetele Storm Shadow”, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Wallace, la Kiev.


Citește și :  Ungaria, criticată în raportul Freedom House privind starea democraţiei în ţările din Europa de Est

Potrivit presei ucrainene, Kievul a reuşit să distrugă obiective importante ale forţelor ruseşti în oraşul Lugansk din estul Ucrainei, un teritoriu inaccesibil pentru Ucraina înainte de a primi rachetele cu rază lungă de acţiune Storm Shadow.

Reznikov i-a mulţumit lui Wallace pentru “leadership-ul personal” pe care l-a exercitat în promovarea livrărilor de arme către Ucraina de la începutul invaziei ruseşti la scară largă.

La rândul său, ministrul britanic al apărării a reafirmat disponibilitatea Regatului Unit şi a altor aliaţi occidentali de a continua să ajute Ucraina să respingă agresiunea militară rusă.

“Rusia descoperă că aliaţii Ucrainei vor continua să o ajute să se apere şi îi vor oferi sprijinul de care are nevoie, de la rachete antitanc la tancuri, rachete Storm Shadow şi acum chiar F-16”, a spus Wallace, referindu-se la avioanele de luptă occidentale pe care Kievul le cere aliaţilor săi.

Citește și : Boris Johnson este vizat de noi acuzaţii de încălcare a regulilor anti-COVID-19

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.