X

Ministrul britanic al Sănătății spune că nu va negocia cu sindicatul asistentelor medicale în privința salariilor

 Ministrul britanic al sănătății, Steve Barclay, a declarat duminică că guvernul nu va negocia cu sindicatul asistentelor medicale în privința salariilor, în contextul în care amenință cu noi greve, potrivit Reuters, informează mediafax.

Oferta guvernului, care include o plată unică echivalentă cu 2% din salarii în exercițiul financiar 2022/23 și o creștere salarială de 5% pentru 2023/24, a fost respinsă de membrii Colegiului Regal al Asistenților Medicali în aprilie.

Citește și : Scholz afirmă că summitul NATO va fi consacrat ‘mai ales’ sprijinului concret pentru Ucraina

Întrebat de Sky News dacă guvernul va relua discuțiile cu sindicatul, Barclay a răspuns: „Nu în privința cuantumului salariului”.

Sindicatul își votează deja cei 300.000 de membri cu privire la noi acțiuni de grevă în următoarele șase luni.

Sindicatul nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta declarațiile lui Barclay de duminică. Acesta a declarat că guvernul trebuie să plătească „în mod echitabil” personalul Serviciului Național de Sănătate (NHS).

Relația dintre sindicat, care a organizat mai multe greve care au perturbat îngrijirea pacienților, și guvern a devenit tensionată la sfârșitul lunii aprilie, când departamentul de sănătate a limitat durata unei greve după o acțiune legală împotriva RCN.

Citește și : Putin se declară surprins de manifestările anti-ruseşti din Georgia

Tags: grevaNHSsalariiSteve Barclay
Categorii: Diaspora