X

Ministrul canadian de Externe a efectuat o vizită oficială la Kiev

Ministrul canadian de Externe, Christya Freeland, a efectuat miercuri o vizită oficială la Kiev, unde a reiterat sprijinul țării sale față de integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit France 24, scrie mediafax.

Freeland este primul ministru din G7 care vizitează Ucraina de la alegerea lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte al țării.

Citește și : Columbia condamnă incursiunea unui grup de militari venezueleni pe teritoriul său

„Vreau să subliniez sprijinul total al Canadei față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat ministrul. Freeland, care este de origine ucraineană, a făcut declarațiile în limba ucraineană. „Ucraina nu doar că își apără democrația, dar apără democrația la nivel mondial”, a mai adăugat Freeland.

Ministrul canadian a avut întâlniri cu președintele ales, Volodimir Zelenski, cu premierul Volodimir Groysman, dar și cu actualul președinte, Petro Poroshenko.

În cadrul întrevederii, Zelenski i-a spus lui Freeland că are „o șansă” de a pune capăt războiului din estul țării și a promis că va intensifica eforturile pentru eradicarea corupției. „Nu dorim să vorbim despre lupta împotriva corupției, ci vrem să câștigăm această luptă”, a spus el.

Citește și : Trump anunţă noi sancţiuni economice asupra Iranului

Tags: Christya FreelandG7Petro PoroshenkoucrainaVolodimir GroysmanVolodimir Zelenski
Categorii: Diaspora