X

Ministrul culturii austriac cere controale mai stricte la frontierele UE

Ministrul culturii austriac Gernot Blümel a cerut, sâmbătă, controale mai stricte la frontierele Uniunii Europene şi a sugerat crearea unor centre de azil în afara Europei, cu o zi înaintea unui minisummit european privind migraţia, transmite dpa, potrivit agerpres.

Într-un interviu acordat postului public de radio german, Blümel – care face parte din Partidul Poporului din Austria (ÖVP) – a spus că astfel de centre vor fi folosite în timpul procesării cererilor de azil formulate de potenţialii refugiaţi în Uniunea Europeană.

Citește și : U.S. Navy se pregătește să adăpostească 25.000 de imigranţi

Oficialul austriac a afirmat că nu orice persoană care se îmbarcă din Africa de Nord trebuie să obţină în mod obligatoriu ‘un bilet către Europa’, estimând că dacă aceasta ar reduce stimulentele, atunci ar veni mai puţini imigranţi pe continentul european.

Reprezentanţii a 16 state din Uniunea Europeană se reunesc duminică, la Bruxelles, pentru un summit de urgenţă pe tema imigraţiei organizat de Comisia Europeană. Situaţia migranţilor care încearcă să ajungă în Europa va fi şi una dintre principalele teme ale Consiliului European din 28-29 iunie de la Bruxelles.

Citește și : Etiopia: Explozie în timpul unui miting organizat de noul prim-ministru

Tags: centre de azilfrontiereGernot Blümelmigraţiaminisummit
Categorii: Diaspora