Ministrul Culturii: Vom munci la mai multe documente strategice în 2024

Publicat:

Ministrul Culturii: Vom munci la mai multe documente strategice în 2024

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a început noul an printr-o serie de discuții, cu direcțiile din cadrul ministerului, despre rezultatele atinse în 2023, dar și despre prioritățile și sarcinile care stau în fața instituției în 2024.

Sergiu Prodan a subliniat că Ministerul Culturii are misiunea de a asigura continuitatea și buna implementare a proiectelor pornite în 2023, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

„Sunt rezultate pentru care a muncit mult întreaga echipă a ministerului și de noi toți depinde ca ele să producă schimbările calitative necesare în sectorul culturii”, a menționat Prodan.

„Vom munci la mai multe documente strategice, precum Strategia pentru cultură și patrimoniu 2030, Programul național de digitalizare a sferei culturii 2025-2030; Programul național ,,Voucher cultural” pentru persoanele în vârstă; Programul Național de Dezvoltare a Industriilor Creative 2024-2028 „Moldova Creativă”. O prioritate este crearea Fondului Cinematografiei, menit să dinamizeze sectorul producției de film și să-l propulseze la nivel internațional”, a mai spus ministrul Culturii.

Sergiu Prodan a mai spus că este prioritar să fi reformat și sistemul de protejare a monumentelor istorice și să fie îmbunătățite mecanismele de protecție a lor.

„Pentru aceasta, vom modifica mai multe acte legislative, inclusiv Registrul monumentelor ocrotite de stat. De asemenea, vom elabora Legea privind protejarea monumentelor istorice și vom crea Fondul național pentru protejarea monumentelor istorice. în scopul modernizării mecanismelor de protejare a patrimoniului cultural imobil”, a declarat Prodan.

„Vom continua să dezvoltăm domeniul, pentru a transforma Moldova într-o destinație turistică competitivă și durabilă, și pentru a ne alinia la standardele europene. În 2024, ne vom focusa pe consolidarea brandului turistic de țară și pe activitățile de promovare în piețele-țintă, pe dezvoltarea continuă a capacităților actorilor din domeniu (ghizi, agenți economici, muzeografi, centre de informare), dar și pe elaborarea unei strategii privind itinerarele culturale ca produse turistice.

Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

Planificăm, de asemenea, lansarea unui Program de vouchere turistice pentru angajații din sectorul public, pentru a încuraja călătoriile prin Republica Moldova”, a conchis Prodan.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România, lider în importurile de ulei de floarea soarelui din Moldova

România, lider în importurile de ulei de floarea soarelui din Moldova În 2023, România, ca stat membru al UE, a devenit lider în importurile de...

Anatol Țăranu: Noi putem intra în UE realizând concomitent și idealul național, de Unire cu România

Anatol Țăranu: Noi putem intra în UE realizând concomitent și idealul național, de Unire cu România „Cea mai bună integrare europeană este prin Unirea cu...

VIDEO – Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: ‘Un distrus bătrân, un morman de gunoi’

VIDEO - Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: 'Un distrus bătrân, un morman de gunoi' Donald Trump îl jigneşte în trecere, catalogându-l drept ”o...

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.