X

Ministrul de externe al Australiei, Penny Wong, s-a căsătorit cu partenera sa

Ministrul de externe al Australiei, Penny Wong, s-a căsătorit cu partenera sa

Ministrul australian de externe Penny Wong, prima femeie parlamentar din această ţară care şi-a afirmat public homosexualitatea, s-a căsătorit cu partenera sa, Sophie Allouache, a declarat duminică Wong, transmite Reuters.

“Suntem încântate că atât de multe rude şi atât de mulţi prieteni au putut împărtăşi această zi specială cu noi”, a declarat Wong pe platforma de socializare Instagram, alături de o fotografie cu ea şi Allouache în ţinute de nuntă şi având în mâini un buchet de flori, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Maia Sandu condamnă atacul Kremlinului asupra orașului Odesa: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite

Wong şi Allouache sunt împreună de aproape două decenii şi s-au căsătorit sâmbătă la o cramă din Adelaide, capitala Australiei de Sud, a relatat The Sydney Morning Herald. Wong reprezintă statul Australia de Sud în Senat.

Senatoare laburistă din 2002, Wong este prima persoană de origine asiatică care ocupă o funcţie în cabinetul australian.

Citește și: Macron: Franța, Germania și Polonia, unite în ajutorul pentru Ucraina

Căsătoria între persoane de acelaşi sex a devenit legală în Australia în 2017, un punct de cotitură pentru o ţară în care homosexualitatea a fost dezincriminată în toate statele abia în 1997.

Tags: homosexualitatePenny WongSophie Allouache
Externe