Ministrul de externe al Emiratelor, în vizită oficială în Israel, la doi ani de la semnarea Acordurilor Abraham

Publicat:

Ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Abdallah bin Zayed Al Nahyan, a sosit miercuri în Israel, unde joi va avea întrevederi cu o serie de responsabili israelieni, informează AFP, potrivit agerpres.

Această vizită marchează doi ani de la semnarea Acordurilor Abraham, ce normalizează relaţiile între această monarhie din Golf şi statul israelian.


Citeşte şi: Primăriţa din Ciudad de Mexico onorează familia Assange în numele ‘libertăţii de exprimare’ – Black News

“Ministrul afacerilor externe şi al cooperării internaţionale a sosit astăzi (miercuri) la Tel Aviv, pentru o vizită oficială de mai multe zile în Israel”, a anunţat agenţia de presă a Emiratelor, WAM.

Emiratele Arabe Unite şi-au normalizat relaţiile cu Israelul în 2020, în cadrul unei serii de acorduri negociate de SUA. Bahrainul şi Marocul le-au urmat la scurt timp, în timp ce Sudanul a acceptat de asemenea să-şi normalizeze relaţiile cu statul israelian în 2021.

Încheiate sub egida preşedintelui american de atunci, Donald Trump, aceste acorduri au pus capăt deceniilor de consens arab ce condiţiona stabilirea de relaţii cu Israelul de soluţionarea problemei palestiniene.

Şeicul Abdallah bin Zayed Al Nahyan va avea întrevederi cu responsabili israelieni pentru “a discuta despre o serie de probleme de interes comun”, precum şi despre “perspectivele de cooperare şi parteneriat” între cele două ţări, adaugă WAM.

Miercuri seara, biroul de presă al premierului israelian Yair Lapid, care este şi ministru de externe, a anunţat într-un comunicat că o serie de întrevederi vor avea loc joi cu Abdallah bin Zayed Al Nahyan.

Citeşte şi: Un prim ajutor militar direct al Washingtonului pentru Taiwan a depăşit o etapă-cheie în Congres – Black News

În martie, ministrul de externe al EAU s-a deplasat în Israel pentru a participa la un summit cu omologii săi israelian, american, marocan şi bahrainez, o reuniune inedită pe teritoriul israelian, menită să consolideze cooperarea dintre aceste ţări.

În luna mai, EAU au semnat un acord de liber schimb, primul de acest gen între statul israelian şi o ţară arabă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.