X

Ministrul de Externe al Franței și-a atenuat discursul privind impunerea de sancțiuni Israelului

Ministrul de Externe al Franței și-a atenuat discursul privind impunerea de sancțiuni Israelului

Ministrul de Externe al Franței a declarat miercuri că nu există un plan imediat de a impune sancțiuni Israelului pentru a-l forța să permită mai mult ajutor umanitar pentru palestinienii din Gaza, atenuându-și poziția după remarcile mai dure făcute marți.

“Nu există niciun plan în acest moment pentru sancțiuni generale împotriva Israelului”, a declarat Stephane Sejourne în fața deputaților din Adunarea Națională, scrie Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Comentariile sale au fost făcute la o zi după ce ministrul a declarat că sancțiunile ar putea fi o opțiune pentru a exercita presiune asupra guvernului israelian, ceea ce i-a adus și laude, dar și critici, în condițiile în care războiul din Gaza divizează opinia publică din Franța, țară în care există atât o minoritate musulmană, cât și una evreiască.

Sejourne declarase, marți, că “trebuie să existe pârghii de influență. Și există mai multe pârghii, mergând până la sancțiuni (față de Israel – n.r.) pentru a lăsa ajutorul umanitar pentru Gaza să treacă prin punctele de control”.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Tags: israelsanctiuniStephane Sejourne
Externe