X

Ministrul de Externe al Turciei, invitat să viziteze R. Moldova

Ministrul de Externe al Turciei, invitat să viziteze R. Moldova

Cooperarea moldo-turcă a fost discutată de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, cu omologul său turc, Hakan Fidan. Întrevederea a avut loc în cadrul celei de-a doua zi a Forumului Diplomației de la Antalya, acolo unde Popșoi i-a făcut o invitație șefului diplomației turce la Chișinău.

„Am făcut un schimb de opinii despre situația din regiune și l-am invitat pe omologul meu să viziteze Republica Moldova. Am convenit să valorificăm relațiile economice dintre Moldova și Turcia”, a declarat Mihai Popșoi, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

În cadrul forumului, ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a mai avut întrevederi cu ministrul de Externe al Luxemburgului, Xavier Bettel, și cu șeful diplomației Muntenegrului, Filip Ivanović, discuțiile fiind axate pe necesitate de a impulsiona relațiile comercial-economice dintre țări.

Mihai Popșoi a avut o întrevedere și cu ministrul azer al Afacerilor Externe, Ceyhun Bayramov, cu care a discutat despre stadiul actual și perspectivele dezvoltării relațiilor dintre Republica Moldova și Azerbaidjan. „Am menționat că țara noastră este interesată în cooperarea cu partea azeră în domeniul energetic, comercial – economic și investițional. Am mulțumit pentru invitația de a vizita Azerbaidjan”, a declarata ministrul Popșoi.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Tags: AntalyachisinauHakan FidanMoldovaPopșoi
Politică