Ministrul de interne al Austriei recunoaşte erori înainte de atacul de la Viena

Publicat:

Atacul sângeros de la Viena a fost precedat de o deficienţă de comunicare în ceea ce priveşte informaţia transmisă Austriei de poliţia slovacă, a recunoscut ministrul de interne austriac Karl Nehammer, informează dpa şi Reuters, potrivit agerpres.  

Nehammer a confirmat că Biroul austriac pentru protecţia Constituţiei şi combaterea terorismului (BVT), responsabil cu securitatea internă şi contraspionajul, a fost informat de partea slovacă în iulie cu privire la faptul că Kujtim Fejzulai, care a ucis patru persoane şi a rănit alte 20 luni seara în centrul Vienei, într-o rafală de focuri de armă, încercase că cumpere muniţii în Slovacia.


Citește și : Alegerile din SUA ar putea avea cei mai mulţi votanţi din ultimul secol

“Se pare că ceva a funcţionat greşit în paşii de comunicare ce au urmat”, a declarat Nehammer în cadrul unei conferinţe de presă.

El a anunţat că va fi înfiinţată o comisie în această problemă, precum şi asupra aceleia că Fejzulai a fost eliberat mai devreme din închisoare.

Fejzulai fusese condamnat la 22 de luni de închisoare anul trecut, după ce încercase să se alăture combatanţilor islamişti în Siria. El a fost eliberat condiţionat în decembrie şi a participat la un program de deradicalizare.

Citește și : PRIMA ţară din Africa care vrea să-şi deschidă ambasadă la Ierusalim

Potrivit ministrului austriac, o înregistrare video confirmă că Kujtim Fejzulai a acţionat singur în timpul atacului de la Viena.

Kujtim Fejzulai a ucis patru persoane şi a rănit peste 20, luni seara, într-un atac armat în capitala austriacă, înainte ca poliţia austriacă să-l împuşte mortal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.