X

Ministrul de Interne: Urmează să stabilim cui aparțin fragmentele de rachetă

Autorităţile nu au stabilit încă originea rămăşiţelor de rachetă care au căzut în lacul din Hârbovăţ, Anenii Noi, şi la Chiţcani, teritoriu controlat de aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol.

Ministrul de Interne, Adrian Efros, nu exclude că ar putea fi vorba de o rachetă S-300, un tip de proiectil rusesc cu rază lungă de acţiune. S-300 a fost dezvoltat pentru a echipa Apărarea Sovietică Antiaeriană cu mijloace împotriva țintelor aeriene și a rachetelor de croazieră.

Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

“- Efros: Acum se întreprind un şir de măsuri pentru a identifica cu exactitate ce fel de rachetă a fost, care a fost traiectoria, cui aparţine. Conlucrăm interinstituţional pentru a avea toate detaliile despre incidentul respectiv. Când va fi finalizată ancheta, noi vom reveni cu toate detaliile. – Reporter: E vorba de rachetă S-300? – Efros: Nu se exclude”.

Reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control, Oleg Beleakov, a anunţat, la începutul săptămânii, că o rachetă S-300 ar fi explodat deasupra regiunii transnistrene. Apoi, rămăşiţe de rachetă au fost descoperite şi în iazul din satul Hârbovăţ, raionul Anenii Noi. Obiectele găsite erau periculoase, iar geniştii le-au detonat.

Nu este prima dată când fragmente de rachete sunt depistate pe teritoriul Republicii Moldova. Primul caz a fost în octombrie anul trecut, la Naslavcea. Atunci autoritățile au precizat că este vorba de o rachetă de producție rusească, de tip Kalibr, care ar fi fost lansată de pe o navă maritimă.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

Tags: Anenii NoiChițcaniHârbovățS-300
Categorii: Știrile zilei