X

Ministrul Educației de la Chișinău a reacționat la discursul critic al elevei din România, la final de liceu

Ministrul Educației de la Chișinău a reacționat la discursul critic al elevei din România, la final de liceu

Ministrul Educației de la Chișinău Dan Perciun a reacționat la discursul elevei din România, care la ceremonia de absolvire a clasei a XII-a s-a plâns pe calitatea educației și a spus că școala a învățat-o să se conformeze și să mintă. Oficialul moldovean a declarat că sunt „școli diferite” și „experiențe diferite”. Totuși, a adăugat Perciun, „avem de lucru”., scrie newsmaker.md.

Pe 7 iunie, pe online a fost publicat discursul unei eleve din orașul român Ineu, tot ea – șefă de promoție. Tânăra a vorbit, la ceremonia de absolvire, despre experiența sa din perioada anilor de studii. Ea a spus că „în loc să fie un loc al învățării și dezvoltării, școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire” și că a avut parte, alături de colegii ei, „de un sistem care ne-a învățat mai degrabă cum e să fim superficiali și ipocriți, decât să ne dezvoltăm etic și moral”. Mesajul fetei a fost apreciat de colegii săi, care l-au aplaudat și ovaționat.

Citește și: Zahărul ne îmbătrânește prematur pielea. Cum putem reduce efectele negative

Și în Republica Moldova mesajul a stârnit reacții. Iar ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a spus, la o postare distribuită pe online, că sunt „școli diferite, experiențe diferite”.

„Unele extraordinare, altele mai proaste. Avem de lucru”, a adăugat oficialul moldovean.

Presa din România a scris că părinții tinerei cunoșteau despre intenția fiicei lor de a citi discursul. Ei au spus că au încurajat-o să îl spună. Ar fi apreciat mesajul fetei și directorul adjunct al instituției unde aceasta a învățat: „Iulia are dreptul de a manifesta, de a exercita dreptul la a-şi exprima în mod liber opinia. Îi dorim succes la Bacalaureat şi în continuare în ceea ce va dori să facă mai departe”.

Tags: chisinauministrul educatieiRomania
Social