Ministrul educației spaniol APĂRĂ statuile lui Columb

Publicat:

Ministrul educaţiei în guvernul de stânga spaniol, Isabel Celaa, a apărat numeroasele statui ale navigatorului din secolul al XV-lea Cristofor Columb în faţa chemărilor unor activişti antirasism de înlăturare a lor, pe fondul unui val de proteste la nivel global, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Columb, primul european care a ajuns în America, este văzut adesea de activişti pentru drepturile omului drept un simbol al urii rasiale pentru că descoperirea sa a deschis porţile unor invazii din Europa care au dus moartea a milioane de indigeni pe continentul american.


Citește și: 19.000 de mexicani au fost răpuși de coronavirus. Aproape 160.000 sunt infectați!

‘Oraşele au istorie şi momente ce trebuie respectate şi din care trebuie învăţat’, le-a declarat Isabel Celaa joi reporterilor, întrebată despre cererile unor protestatari, inclusiv ale unor politicieni de stânga spanioli, de a fi date jos statuile lui Columb ridicate în această ţară.

Navigatorul genovez, care şi-a întreprins călătoriile în numele coroanei spaniole, este considerat un erou naţional în Spania, unde zeci de oraşe au ridicat statui în onoarea sa.

Citește și: SUA vor să-și apere sateliții de eventualele atacuri chineze şi ruseşti

După moartea afro-americanului George Floyd luna trecută la Minneapolis în custodia poliţiei, protestatari antirasism din SUA şi din alte ţări s-au îndreptat împotriva statuilor unor personaje istorice, printre care şi Cristofor Columb.

Statui ale lui Columb au fost date jos sau vandalizate în mai multe oraşe din SUA, printre care St Louis, Boston, Richmond şi Detroit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Israelul afirmă că a distrus un tunel prin care se puteau transporta arme din Siria în Liban

Israelul afirmă că a distrus un tunel prin care se puteau transporta arme din Siria în Liban Forţele armate israeliene au anunţat vineri că au...

Riabkov: Pericolul unei confruntări între puteri nucleare nu trebuie subestimat

Riabkov: Pericolul unei confruntări între puteri nucleare nu trebuie subestimat Actuala confruntare dintre Rusia şi Occident asupra Ucrainei nu are corespondent în istorie şi o...

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței”

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței” Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a dat acordul pentru testarea-diagnostic in vitro (DIV) pentru mpox, sau...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.