X

Ministrul Energiei din România: Dacă vom avea solicitări speciale din partea R.Moldova suntem pregătiți

România poate trece de sezonul rece doar cu gaz românesc, din ceea ce are înmagazinat şi ceea ce se produce. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei din România, Sebastian Burduja.

Potrivit oficialului român, în cazul unor solicitări speciale din partea Moldovei sau a altor state din regiune, România poate activa opțiunea securizată din Azerbaidjan sau cea a importului de gaz lichefiat prin două rute.

Citeşte şi: Parohul Bisericii Sf. Dumitru aderă la Mitropolia Basarabiei

În cadrul unei conferințe de presă, Sebastian Burduja a declarat că România este mai pregătită ca niciodată pentru această iarnă.

Stocul de gaze este de aproape 103%, un supra-plin la care se adaugă ceea ce se produce şi în timpul sezonului rece.

„Dacă vom avea solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune suntem pregătiți să activăm o opțiune cu Azerbaidjan, securizată de România din primăvara trecută, prin care avem acces la un miliard de metri cubi. Dacă nici acea cantitate nu va fi suficientă, avem opțiunea importului de gaz natural lichefiat pe ruta Grecia – Bulgaria – România sau Turcia – Bulgaria – România”, a afirmat Sebastian Burduja.

Citeşte şi: Delegația Republicii Moldova cere încetarea blocării activității observatorilor militari în Zona de Securitate – Stiripesurse.md

Tags: gaz lichefiatMoldovaRomaniaSebastian Burduja
Categorii: ExterneȘtirile zilei