Ministrul Energiei israelian: Nu se va ridica asediul asupra Gaza dacă Hamas nu va elibera ostaticii

Publicat:

Ministrul israelian al Energiei, Israel Katz, a transmis, joi, că nu vor ridica asediul asupra Gaza dacă Hamas nu va elibera ostaticii, potrivit Reuters.

Situația în care se află în aceste momente Fâșia Gaza, unde locuiesc peste 2,3 milioane de oameni, a venit o dată cu decizia autorităților israeliene de a asedia zona palestiniană și de a nu permite să fie alimentată cu apă, mâncare, energie electrică, combustibil sau orice fel de alt sprijin. Acesta a fost răspunsul Israelului după ce gruparea teroristă Hamas a început, sâmbătă dimineață, un atac aspra Israelului și au fost multe morți în rândul civililor, iar mulți cetățeni au fost luați drept ostateci de către teroriști.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Ministrul Energiei israelian, Israel Katz, a declarat că nu vor exista excepții în asediul Fâșiei Gaza fără eliberarea ostaticilor israelieni.

„Ajutor umanitar pentru Gaza? Nicio comutare electrică nu va fi ridicată, nicio hidrant de apă nu va fi deschis și nicio cisternă de carburant nu va intra până când ostaticii israelieni nu vor fi întorși acasă. Umanitar pentru umanitar. Și nimeni nu ar trebui să ne predice despre moralitate”, a scris Katz pe X (Twitter).

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a transmis, joi, că situația asediului afectează civilii, iar spitalele riscă să devină morgi fără aprovizionarea cu electricitate, controlată de Israel.

„Fără electricitate, spitalele riscă să devină morgi”, a declarat directorul regional al CICR, Fabrizio Carboni.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

„Suferința oamenilor cauzată de această escaladare este de neconceput și îndemn părțile implicate să reducă suferința civililor”, a mai spus lierul CICR.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.