Ministrul de externe al Federaţiei Ruse acuză SUA că ‘provoacă’ Coreea de Nord

Publicat:

Ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat vineri SUA că ‘provoacă’ Phenianul pentru a se putea îndrepta spre ‘opţiunea militară’ în rezolvarea problemei nord-coreene, informează agerpres .

‘Este foarte îngrijorător că în aceste ultime două luni în care Coreea de Nord nu a efectuat teste sau tiruri de rachete, Washingtonul a părut să nu fie mulţumit şi a dorit să facă ceva pentru a irita sau a provoca Phenianul’, a spus Lavrov în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său nipon Taro Kano.


În octombrie, forţele maritime ale SUA şi Coreei de Sud au efectuat un exerciţiu naval comun, o nouă demonstraţie de forţă în atenţia Coreei de Nord şi a programelor sale nuclear şi balistic.

Săptămâna aceasta, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA au decis să înscrie din nou Coreea de Nord pe lista lor neagră a ‘statelor care susţin terorismul’ pentru a spori presiunea împotriva programului său nuclear.

Citește și : Celebra Academie Suedeză este TÂRÂTĂ în mocirla scandalului #metoo

Americanii ‘par să aştepte ca ei (nord-coreenii) să-şi piardă controlul încă o dată, pentru a putea în sfârşit să se îndrepte spre opţiunile militare’, a estimat Serghei Lavrov.

‘Autorităţile americane au declarat de mai multe ori că toate opţiunile, inclusiv opţiunea militară, sunt pe masă’, a amintit Lavrov.

La rândul său, premierul nipon Shinzo Abe a anunţat la începutul lui noiembrie că Tokyo ‘va susţine’ această politică a Washingtonului.

‘Este necesar să fie utilizate toate mijloacele posibile, crescând în mod maximal presiunea asupra Coreei de Nord, pentru a pune capăt programului său nuclear şi lansărilor de rachete’, a subliniat vineri, la Moscova, şeful diplomaţiei nipone Taro Kono.

‘Aceasta este o ameninţare fără precedent nu doar pentru Japonia şi Rusia, ci pentru întreaga comunitate internaţională. Este absolut inacceptabil’, a spus el.

Coreea de Nord a lansat în iulie două rachete balistice intercontinentale a priori capabile să atingă teritoriul american. De asemenea, ea a realizat în septembrie un al şaselea test nuclear.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.