Ministrul de externe francez efectuează o vizită în Egipt, axată pe dosarele libian, sirian şi palestinian

Publicat:

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian efectuează o vizită în Egipt unde va discuta în special aspecte referitoare la dosarele libian, sirian şi palestinian, au anunţat surse diplomatice, relatează duminică AFP, conform agerpres.

Ministrul de externe francez a sosit sâmbătă seara la Cairo, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi şi cu omologul său Sameh Choukri precum şi cu secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit.


Citește și : Armata siriană înaintează în sudul Damascului după ce au distrus poziţii ale grupării Stat Islamic

El se va întâlni, de asemenea, cu importanţi oameni de afaceri francezi din Egipt şi va vizita şantierul noii linii de metrou din Cairo, construită în cooperare cu Franţa.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Franţei, în ceea ce priveşte Libia “convorbirile se vor concentra pe progresele medierii lui Ghassan Salame, reprezentant special al secretarului general al ONU” pentru această ţară afectată de haos de la îndepărtarea de la putere a dictatorului Muammar Gaddafi, în 2011.

În ceea ce priveşte problema palestiniană, ministrul va sublinia sprijinul Franţei faţă de demersurile egiptene de ”a facilita reconcilierea interpalestiniană’, menţionează sursa citată.

În ceea ce priveşte Siria, el va evoca în special ”nevoile umanitare” şi ”soluţia politică” la conflictul care s-a soldat în această ţară cu peste 350.000 de morţi din 2011.

În cele din urmă, oficialul francez va discuta problema drepturilor omului şi dialogul angajat pe acest subiect cu autorităţile egiptene.

Citește și : Niciun stat membru al UE nu îşi va muta ambasada la Ierusalim (Federica Mogherini)

Regimul preşedintelui Sissi este menţionat în mod constant de către organizaţiile pentru drepturile omului care denunţă încălcări ale libertăţilor individuale şi reprimarea opozanţilor.

Înainte de a-şi încheia vizita, duminică seara, Le Drian urmează să viziteze, de asemenea, şantierul noului muzeu egiptean situat la poalele piramidelor de pe platoul din Giza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

Franța a interzis jurnaliștilor și fizioterapeuților din Rusia și Belarus să participe la Jocurile Olimpice

Franța a interzis jurnaliștilor și fizioterapeuților din Rusia și Belarus să participe la Jocurile Olimpice Autoritățile din Franța, temându-se de posibili „spioni”, au refuzat accesul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.