X

Ministrul filipinez de Interne Eduardo Ano, testat pozitiv pentru a doua oară în cinci luni

Ministrul filipinez de Interne Eduardo Ano a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus la cinci luni după ce a fost diagnosticat cu boala, au declarat luni autorităţile, care încearcă să stabilească dacă oficialul s-a reinfectat, informează AFP, scrie agerpres.

Ministrul, unul dintre responsabilii puternic implicaţi în răspunsul arhipelagului la coronavirus, a anunţat că a fost testat pozitiv sâmbătă, după ce a prezentat simptome săptămâna trecută.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 5,1 în largul insulei greceşti Hydra

Eduardo Ano fusese diagnosticat cu COVID-19 în luna martie, fără să prezinte simptome la acel moment.

Persoanele infectate cu coronavirus încep, de obicei, să dezvolte anticorpi la o săptămână de la contaminare sau la apariţia simptomelor, potrivit unor studii.

Însă oamenii de ştiinţă nu ştiu încă dacă organismul construieşte în mod sistematic suficientă imunitate pentru a preveni un nou atac al virusului şi, dacă da, cât durează această imunitate.

Anumite studii sugerează că unii pacienţi care se însănătoşesc şi-ar putea pierde imunitatea în câteva luni sau chiar săptămâni.

Subsecretarul pentru sănătate filipinez, Maria Rosario Vergeire, a declarat că experţii analizează simptomele prezentate de Ano, primul său test pozitiv şi rezultatele de laborator pentru a vedea dacă este vorba de o a doua infectare.

“Să nu o numim o reinfecţie. Comunitatea ştiinţifică nu a stabilit dacă pot apărea reinfecţii”, a subliniat Vergeire.

Citește și : Lukaşenko se ‘ține tare’: Nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale în Belarus

Ano fusese testat înaintea unei întâlniri programate luni cu preşedintele Rodrigo Duterte şi cu alţi oficiali pentru a decide cu privire la posibila extindere a carantinei impuse în urmă cu două săptămâni la Manila şi în provinciile învecinate.

Arhipelagul a cunoscut o creştere a contaminărilor în ultimele săptămâni, până în prezent ţara raportând 160.000 de cazuri de infectare şi 2.600 de decese asociate COVID-19.

Tags: coronavirusEduardo Anoimunitatepozitivsimptomevirus
Categorii: Știrile zilei