Ministrul finlandez de externe nu va mai candida la alegerile parlamentare

Publicat:

Ministrul de externe eurosceptic al Finlandei, Timo Soini, care a provocat o dezbatere naţională prin viziunile lui asupra avortului, a anunţat marţi că nu va candida în alegerile parlamentare de luna viitoare, informează dpa, potrivit agerpres.

“Mulţumesc pentru aceşti ani. Am dat tot ce am putut”, a notat veteranul politicii finlandeze pe blogul său.


Citește și: Hillary Clinton NU va mai candida la preşedinţia SUA

În 2015, Soini a adus pentru prima dată în guvern Partidul Finlandezilor, eurosceptic şi populist, atunci când acesta a devenit parte a coaliţiei de centru-dreapta condusă de premierul Juha Sipila.

În vârstă de 56 de ani, Timo Soini s-a retras de la conducerea Partidului Finlandezilor în 2017, după care partidul s-a destrămat, iar Soini s-a raliat unei facţiuni cunoscute drept Reforma Albastră (Blue Reform), care a rămas în cadrul coaliţiei de guvernare.

Soini a devenit liderul Partidului Finlandezilor în 1997. Şase ani mai târziu, a fost ales în parlament alături de alţi doi membri ai partidului. În 2011, partidul a înregistrat un rezultat electoral solid, de 19% din voturi.

El a promis marţi că va face campanie pentru Reforma Albastră în alegerile din 14 aprilie. Reforma Albastră este creditat într-un recent sondaj de opinie la numai 1,4% din voturi, potrivit postului public YLE.

Citește și: S-a aflat motivul pentru care Javad Zarif demisionase: Habar nu avea de vizita lui Al-Assad la Teheran

Soini, care este catolic, a rezistat în 2018 unui vot de neîncredere iniţiat de opoziţie în urma afirmaţiilor sale despre avort. Opoziţia a argumentat că participarea lui la o acţiune anti-avort în Canada şi postările sale pe blog în favoarea unui vot anti-avort în alte ţări încalcă politica oficială a Finlandei.

El a declarat că a participat la acţiunea anti-avort cu candelele aprinse în Canada în timpul său liber şi că părerile lui despre avort se încadrează în prevederile privind libertatea de exprimare şi confesională.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.