Ministrul francez al Agriculturii califică drept ‘absurdă şi debilă’ ameninţarea lui Trump de a taxa vinul francez

Publicat:

Ministrul francez al Agriculturii, Didier Guillaume, a calificat marţi drept “absurdă” şi “debilă” ameninţarea preşedintelui american Donald Trump de a taxa vinul francez ca răspuns la taxa franceză asupra GAFA, giganţii americani ai lumii digitale, relatează AFP, scrie agerpres.

“Bineînţeles că mă tem de o taxă, dar este absurd. Este absurd, ca dezbatere politică şi economică, să spui ‘voi taxaţi GAFA, noi vă vom taxa vinul’. Este complet debil”, a declarat ministrul la BFM TV/RMC.


Citește și : R.Moldova: Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul de deputat

“Taxăm GAFA pur şi simplu pentru că ele (companiile – n.r.) fac profituri enorme de milioane sau miliarde de euro sau dolari punând oameni de la noi să lucreze, şi nu există niciun motiv pentru care ele să nu plătească taxe”, a adăugat Guillaume.

“Este a treia oară când preşedintele american ameninţă cu o taxă, a treia oară într-un an, şi vom vedea dacă o va face acum”, a mai declarat Didier Guillaume.

“Vinul american nu este mai bun decât vinul francez”, a spus ministrul, considerând “inacceptabile” afirmaţiile preşedintelui american privind “prostia lui Macron”.

Donald Trump a denunţat vineri, pe Twitter, “prostia” preşedintelui francez Emmanuel Macron, ameninţând să taxeze vinul francez ca represalii la o taxă franceză asupra marilor grupuri tehnologice, cunoscută şi ca ‘taxa GAFA’, deoarece ea îi va afecta în primul rând pe giganţii americani din acest sector.

“Vom anunţa în curând o acţiune reciprocă substanţială după prostia lui Macron. Am spus mereu că vinul american este mai bun decât vinul francez!”, a declarat preşedintele SUA.

Citește și : SUA intenţionează să-şi dezvolte infrastructura militară din Australia (Marise Payne)

În ceea ce o priveşte, Franţa şi-a exprimat dorinţa, prin vocea ministrului Economiei, Bruno Le Maire, de a ajunge la un acord cu Washingtonul asupra taxării companiilor digitale până la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din G7 care va avea loc la Biarritz la sfârşitul lunii august.

“Vrem să lucrăm îndeaproape cu prietenii noştri americani asupra unei taxări universale a activităţilor digitale”, a declarat sâmbătă Le Maire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.