Ministrul francez al justiţiei s-a săturat de polemica iscată de hijabul pentru sport – FOTO

Publicat:

Ministrul francez al justiţiei, Nicole Belloubet, şi-a exprimat regretul, miercuri, în legătură cu “isterizarea” dezbaterii asupra hijabului pentru sport, care a determinat compania Decathlon să renunţe la comercializarea acestui produs în Franţa, informează AFP, potrivit agerpres.

“Consider că există multă isterie pe marginea acestui subiect şi regret asta”, a declarat ministrul la postul de televiziune BFMTV, reamintind că în Franţa comercializarea acestui produs este legală. “Este vorba de o strategie comercială a unei companii private. Din moment ce legea este respectată, nu am alte comentarii de făcut”, a adăugat dna Belloubet.


Citeşte şi: Apropiaţii lui Macron au fost eliberaţi din puşcărie

“Această dezbatere a fost prea mult isterizată (…) Încetaţi să isterizaţi această dezbatere”, a insistat ministrul, adăugând că responsabili politici au alimentat polemica.

Anunţul privind comercializarea în Franţa a acestui hijab pentru jogging a suscitat o amplă controversă politică, atât la dreapta, cât şi la stânga eşichierului politic.

“Dacă mă întrebaţi ce cred personal – însă aceasta nu contează deloc în dezbatere – (voi răspunde că) eu consider sportul una dintre valorile universale şi nu văd de ce femeile s-ar constrânge ele însele să poarte acest tip de haine”, a spus Belloubet.

Ministrul francez a declarat că respectă decizia Decathlon, care după o zi de polemică a anunţat marţi seara că renunţă la comercializarea, “la ora actuală”, a acestui produs.

Citeşte şi: Două mari puteri nucleare sunt în prag de RĂZBOI! India îşi închide mai multe aeroporturi

Este una dintre nenumăratele polemici “care constau în a denunţa posibilitatea femeilor care poartă văl de a avea o viaţă normală”, a deplâns într-un comunicat asociaţia feministă “Les Effrontees”, denunţând “un climat rasist”.

Compania pentru echipament sportiv Nike comercializează deja în Franţa un hijab pentru sport, negru, gri sau alb, la preţul de 30 de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.