Ministrul francez de Externe: Rusia trebuie să ţină cont de apelurile pentru oprirea războiului din Ucraina

Publicat:

Rusia trebuie să ţină cont de apelurile “aproape tuturor statelor” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a declarat, miercuri, ministrul francez de Externe, Catherine Colonna, transmite AFP.

“Rusia trebuie să înţeleagă că aici, ca şi în Adunarea Generală, aproape toate statele îi cer să înceteze imediat agresiunea împotriva Ucrainei”, a declarat ea după o reuniune excepţională a Consiliului de Securitate cu ocazia vizitei la ONU a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.


Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

“Da, ideile de pace avansează”, a continuat şefa diplomaţiei, precizând că, în cadrul Consiliului de Securitate, “un anumit număr de ţări”, non-europene sau nord-atlantice, şi-au exprimat “îngrijorarea” faţă de faptul că războiul se împotmoleşte şi duce la “consecinţe în termeni de victime, în termeni de insecuritate alimentară, în termeni de încălcare chiar a principiilor fundamentale ale Cartei Naţiunilor Unite”.

“Aceste voci se ridică. Ele trebuie încurajate”, a adăugat ea.

Întrebată despre eventuale schimburi de opinii cu omologul său rus Serghei Lavrov, prezent şi el la Consiliul de Securitate, Catherine Colonna a subliniat faptul că şeful diplomaţiei ruse nu a făcut parte din Consiliu decât “pentru scurt timp”.

“Am stat puţin mai mult decât el, pentru că el a venit, şi-a ţinut discursul plin de neadevăruri ca de obicei şi de minciuni şi apoi a plecat’, a spus ea. Aşa că ne-am văzut doar de la distanţă”.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

Ea a respins, de asemenea, utilitatea discuţiilor cu el: “Dacă este vorba de a avea aceeaşi denaturare a faptelor, a istoriei şi a responsabilităţilor Rusiei, cred că, din păcate, s-ar stabili rapid că nu suntem de acord”, a spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.