Ministrul german al Finanţelor: Obstacolele în calea unui acord de Brexit sunt psihologice, nu au vreo legătură cu realitatea

Publicat:

Obstacolele în calea unui acord cu privire la Brexit ţin de o stare de spirit a britanicilor şi nu au vreo legătură cu realitatea, a apreciat luni ministrul german al Finanţelor Olaf Scholz, relatează Reuters, scrie News.ro .

”Nimeni nu crede, în Europa, în ceea ce cred oamenii din Regatul Unit şi anume că noi vrem să ţinem Regatul Unit într-un fel de uniune împotriva voinţei Parlamentului şi poporului britanic”, a declarat Olaf Scholz în urma unei întâlniri cu omologii săi europeni, la Bruxelles.


Citește și : Cel puţin 21 de angajaţi ai ONU între victimele accidentului de avion din Etiopia (Guterres)

”Majoritatea problemelor ţin de o idee pe care şi-i fac oamenii şi nu de realitate”, a adăugat el.

”Dacă veţi examina acordurile şi poziţia popoarelor şi guvernelor Uniunii Europene, veţi vedea toată lumea este pregătită de un acord echilibrat şi că acesta este pe masă”, a spus el.

Premierul Theresa May, care a confirmat luni că un al doilea vot asupra acordului retragerii din UE va avea loc, aşa cum s-a prevăzut, marţi, în Camera Comunelor, se afla în drum către Strasbourg, la discuţii de ultim moment cu preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker – într-o ultimă încercare de a salva acordul divorţului de o nouă respingere, marţi, de către deputaţii britanici..

Cu doar 18 zile înaintea datei teoretice a Brexitului, era neclar dacă acordul urmează să fie ratificat de către deputaţii britanici.

Citește și : Cancelarul german Angela Merkel, favorabil unui loc european unic în Consiliul de Securitate al ONU

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat luni că propunerile făcute de către Comisia Europeană în vederea ieşirii din actualul impas politic, prin aducerea unor clarificări ”plasei de siguranţă” irlandeze (”backstop”) înseamnă că, de-acum, Londrei îi revine să-şi prezinte poziţia.

”Marii Britanii îi revine să răspundă acestei propuneri”, a declarat şefa Guvernului german, în faţa presei, la Berlin.

”Noi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare în Parlamentul britanic şi ce decizii se vor lua”, a adăugat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.