X

Ministrul german al justiţiei va conduce campania social-democraţilor la alegerile europarlamentare

Ministrul german al justiţiei, Katarina Barley, va fi cap de listă al Partidului Social-Democrat german (SPD) la alegerile europarlamentare, a anunţat miercuri acest partid, ea urmând probabil să renunţe la actuala funcţie în guvern pentru a putea conduce campania social-democraţilor germani pentru scrutinul european, transmite agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

De altfel, cancelarul conservator Angela Merkel ar putea efectua o remaniere guvernamentală în următoarele săptămâni, după ce partenerii ei bavarezi din formaţiunea Uniunea Creştin-Socială (CSU) au obţinut duminică la alegerile regionale din Bavaria cel mai slab rezultat din anul 1954 şi au pierdut majoritatea în acest land.

Citește și : Atac armat la un colegiu din Crimeea: Un elev de 18 ani a deschis focul (comitetul de anchetă rus)

Dar cel mai mare eşec în scrutinul din Bavaria l-au suferit social-democraţii, al căror procent a fost înjumătăţit faţă de cel de la alegerile din 2013, SPD obţinând numai 9,7% din voturi, faţă de cele 37,2% ale CSU.

După acest rezultat slab, Katarina Barley a spus că doreşte să ajute la redresarea SPD, partid care, împreună cu CSU şi cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului Merkel, face parte din ”marea coaliţie” condusă de aceasta din urmă.

Citește și : Cazul Khashoggi: Percheziţii la reşedinţa consulului saudit din Istanbul

Tags: BavariaCSUeuroparlamentareKatarina BarleySPD
Categorii: Diaspora