X

Ministrul german de interne o critică pe Ursula von der Leyen, fosta sa colegă din guvern: ‘Sunt dezamăgit de noua Comisie Europeană!’

Ministrul german al afacerilor interne Horst Seehofer şi-a exprimat dezamăgirea cu privire la performanţele noii Comisii Europene, în special în problema migraţiei, într-un interviu publicat vineri de săptămânalul Der Spiegel, potrivit agerpres.

“Am fost plin de speranţe în noua Comisie Europeană. Astăzi sunt, ca să mă exprim delicat, dezamăgit”, a spus Seehofer.

Citeşte şi: Bulgaria îşi redeshide graniţele pentru cetăţenii UE

“Se aşteaptă de la mine să-mi fac griji cu privire la salvările pe mare şi cu privire la copiii din taberele de refugiaţi din Grecia. Se aşteaptă de la mine să mă preocup în legătură cu o politică de azil comună. Însă toate acestea sunt sarcini pentru UE”, a subliniat ministrul german.

Noua Comisie Europeană sub conducerea Ursulei von der Leyen, fostă ministru german al apărării, şi-a preluat mandatul în decembrie.

Seehofer şi-a exprimat dezamăgirea şi în legătură cu faptul că efortul pentru un program de investiţii european menit să atenueze efectele pandemiei de COVID-19 a trebuit să vină mai degrabă dinspre Berlin şi Paris decât dinspre Bruxelles.

Citeşte şi: Iordania ameninţă Israelul în cazul în care va continua anexarea

De asemenea, ministrul de interne german nu a manifestat prea multă înţelegere pentru anunţul făcut de Von der Leyen conform căruia ea nu exclude declanşarea procedurii de infrigement împotriva Germaniei, după ce Curtea Constituţională din aceasta ţară a decis săptămâna trecută că programul de cumpărare de euro-obligaţiuni de către Banca Centrala Europeană contravine parţial legislaţiei germane.

“Am remarcat că UE declanşează proceduri de infrigement şi plângeri împotriva statelor sale membre în mod neobişnuit de frecvent”, a spus Seehofer. “Aş vrea să ştiu cum este întărită unitatea europeană prin asemenea mijloace”, a adăugat el.

Tags: Banca Centrala EuropeanaComisia Europeană (CE)Curtea ConstitutionalagermaniaHorst SeehoferrefugiatiUrsula Von Der Leyen
Categorii: Diaspora