X

Ministrul german al transporturilor : “Întreaga lume râde de acest şantier al aeroportului din Berlin”

Toată lume râde de proiectul Germaniei pentru un aeroport internaţional la Berlin, întârziat fără speranţă, a spus ministrul transporturilor Andreas Scheuer în remarci publicate duminică, conform agerpres.

“Întreaga lume râde de acest şantier din capitala noastră, şi nu-mi place când oamenii râd pe seama Germaniei”
a declarat Scheuer pentru ziarele grupului media Funke, conform dpa. Şi a adăugat că, în faţa acestei situaţii, nici el nu poate decât să clatine din cap.

Citește și : Israel : Netanyahu respinge ”lecţiile de morală” ale preşedintelui Erdogan

După ce iniţial trebuia să fie inaugurat în 2011, noul aeroport internaţional Berlin-Brandenburg (BER), situat lângă Schoenefeld, al doilea aeroport al oraşului (în sud-est), este programat să devină operaţional în toamna anului 2020.

Proiectul aeroportului a fost copleşit de costul şi haosul tehnic şi de amânările repetate.

Scheuer a promis să întreprindă eforturi intense împreună cu cei responsabili pentru a respecta programul. ”Nu mă mulţumesc să tot auzim că ajungem acolo”, a afirmat ministrul.

El a recomandat, de asemenea, menţinerea unui alt aeroport funcţional din Berlin, Tegel (TXL), în partea de vest a oraşului, chiar şi după ce BER se va deschide în cele din urmă.

În septembrie anul trecut, un referendum la nivelul oraşului a relevat o majoritate clară în favoarea menţinerii aeroportului Tegel. Iniţial acesta trebuia închis în 2012.

Citește și : India : Zece oameni au murit după ce un hotel s-a prăbuşit

Tags: aeroportAndreas ScheuerBERberlingermaniaSchoenefeld
Categorii: Diaspora