Ministrul de interne britanic : Acuzațiile de hărțuire sexuală au dus politica britanică într-un “punct de cotitură”

Publicat:

Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, a declarat că scandalul privind hărţuirea sexuală care zguduie clasa politică a ţării reprezintă “un punct de cotitură” care va permite “să se facă curăţenie” la Westminster, informează agerpres .

Apărut în contextul afacerii Harvey Weinstein, producător hollywoodian acuzat de viol şi de alte abuzuri, scandalul sexual din Marea Britanie este alimentat zilnic de noi acuzaţii la adresa unor oameni politici, fragilizând guvernul conservator al premierului Theresa May tocmai în momentul în care acesta se află angajat în negocieri cruciale cu Bruxellesul pe tema Brexitului.


Dar în cele din urmă aceste dezvăluiri sunt “un punct de cotitură” binevenit, menit “să facă curăţenie la Westminster”, a declarat Amber Rudd la BBC. “Şi cred că, de acum încolo, Westminster, şi îndeosebi guvernul, se vor purta mai frumos”, a spus ea, care a salutat demisia colegului ei de la apărare, Michael Fallon.

Citiți și : Securitatea summitului ASEAN va fi asigurată de aproximativ 60.000 de polițiști și militari

Fallon, un membru important al guvernului Theresei May, a anunţat miercuri că demisionează după ce a fost acuzat că a atins în mod nepotrivit o ziaristă în 2002, în timp ce o altă jurnalistă a declarat că, în 2003, Fallon s-a aruncat asupra ei şi a încercat s-o sărute.

Alţi doi membri ai guvernului, vicepremierul Damian Green şi secretarul de stat pentru comerţ internaţional, Mark Garnier, sunt acuzaţi de hărţuire. Şi trei deputaţi conservatori fac obiectul unei anchete a partidului după introducerea unui nou cod de conduită internă.

Green a fost acuzat duminică în Sunday Times că, în 2008, avea pe calculatorul său de parlamentar materiale pornografice “extreme”, lucru pe care el îl neagă categoric. În apărarea sa a sărit ministrul transporturilor, Chris Grayling, care a cerut respectarea prezumţiei de nevinovăţie, în condiţiile în care o nouă demisie ar plasa guvernul May într-o poziţie foarte inconfortabilă.

Scandalul nu a ocolit nici doi miniştri din guvernele regionale din Scoţia şi Ţara Galilor, iar opoziţia laburistă a suspendat un deputat şi investighează un caz de viol.

Premierul Theresa May va primi luni şefii partidelor politice pentru a discuta chestiunea hărţuirii sexuale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.