Ministrul de interne german prezintă ‘master planul în domeniul migraţiei’

Publicat:

Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, şi-a prezentat marţi îndelung aşteptatul său ‘master plan în domeniul migraţiei’, după divergenţele cu cancelarul Angela Merkel care au declanşat o criză între aliaţii conservatori, depăşită în cele din urmă printr-un acord intervenit săptămâna trecută, relatează dpa, potrivit agerpres.

Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez, mai conservator, al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, spera iniţial să-şi poată prezenta acest plan acum patru săptămâni, dar l-a amânat după ce Angela Merkel a formulat îngrijorări privind propunerea de respingere unilaterală a unora dintre migranţi la graniţa germană.


Citește și: Prin anularea exercițiilor militare din Coreea de Sud, Pentagonul a economisit 14 milioane de dolari

‘Acest master plan face parte din inversarea politicii de azil care este urgent necesară pentru Germania’, a afirmat ministrul de interne, prezentându-şi propunerile la Berlin.

El a vorbit despre un ‘nou regim de frontieră’ la graniţa cu Austria, pentru ca solicitanţi de azil care au depus deja cereri într-o altă ţară din UE să nu poată intra în Germania.

‘Înfiinţăm centre de tranzit de unde solicitanţii de azil pot fi trimişi înapoi direct în ţările responsabile’, a declarat Seehofer.

Utilizarea termenului de ‘centre de tranzit’ este de natură să provoace nemulţumiri în Partidul Social-Democrat (SPD, a treia formaţiune din coaliţia de guvernare), ai cărui membri au respins ideea unor facilităţi închise.

Seehofer renunţase la acest termen pentru a le face o concesie, vorbind despre ‘centre de transfer’, dar a explicat că ‘master planul’ a fost terminat pe 4 iulie, înaintea discuţiilor pe care le-a avut cu CDU şi SPD pe această temă.

Citește și: Inundațiile catastrofale din Japonia au provocat moartea a 141 de oameni – FOTO/VIDEO

Seehofer a mai spus că va cere claritate în privinţa statelor dispuse să încheie acorduri bilaterale cu Germania privind preluarea refugiaţilor înregistraţi în ţările respective.

Ministrul german a mai afirmat că se aşteaptă la ‘discuţii dificile’, dar speră că aceasta pot reuşi. ‘Cu cât mai puţine este Europa capabilă să facă, cu atât mai importante devin măsurile naţionale’, a insistat el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.