Ministrul iranian al petrolului face o vizită în Venezuela (VIDEO)

Publicat:

Ministrul iranian al petrolului Javad Owji efectuează o vizită oficială în Venezuela, aliatul cheie al Teheranului în America Latină, transmite AFP, potrivit agerpres.

Javad Owji a discutat cu omologul său venezuelean Tareck El Aissami, care a postat luni o înregistrare video pe contul său de Instagram în care apare primindu-şi oaspetele în biroul său.”Javad, fratele meu. Ce mai faci? Ce plăcere să te primesc”, a spus ministrul venezuelean, strângând mâna omologului său iranian.


Citeşte şi: Rusia vrea să anexeze noi teritorii ucrainene – Black News

Ministrul El Aissami nu a dezvăluit însă niciun detaliu cu privire la programul sau obiectivele acestei vizite. Solicitat de AFP, ministerul petrolului din Venezuela nu a răspuns.

Relaţiile bilaterale dintre cele două ţări producătoare de petrol s-au strâns odată cu venirea la putere a liderului socialist Hugo Chavez (1999-2013) şi s-au consolidat şi mai mult sub preşedinţia succesorului său, Nicolas Maduro care, în afară de Iran, se bazează pe Rusia şi China. Aceste relaţii au devenit şi mai strânse după sancţiunile impuse de Washington exporturilor de petrol din Iran şi Venezuela şi mai multor membri din conducerea ambelor ţări.

În 2020, în timpul penuriei majore de combustibil din Venezuela cauzate de scăderea puternică a producţiei de ţiţei, Caracas a primit de la Teheran două nave încărcate cu combustibili şi produse derivate pentru a rezolva criza.

Citeşte şi: Zelenski acuză Rusia că a UITAT lecţiile celui de-al doilea război mondial – Black News

La sfârşitul anului 2020, în timpul unei vizite la Caracas, şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a asigurat că ţara sa va rămâne “de partea” Venezuelei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.