X

Ministrul iranian de interne confirmă accidentul unui elicopter din flotila preşedintelui Ebrahim Raisi

Ministrul iranian de interne confirmă accidentul unui elicopter din flotila preşedintelui Ebrahim Raisi

Un elicopter dintr-un convoi care transporta mai mulţi oficiali iranieni, printre care şi preşedintele Ebrahim Raisi, a efectuat duminică o aterizare forţată, a confirmat ministrul iranian de interne Ahmed Vahidi în urma relatărilor din presă, dar încă nu se cunoaşte starea preşedintelui, relatează Reuters.

Ministrul de interne a confirmat de asemenea că sunt în desfăşurare operaţiuni de căutare-salvare, dar acestea sunt îngreunate de condiţiile meteo dificile. El nu a precizat dacă preşedintele Raisi se afla la bordul elicopterului implicat în accident, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Potrivit agenţiei de presă semi-oficiale Tasnim, citată de CNN, unele dintre persoanele care-l însoţeau pe preşedinte ar fi reuşit să comunice cu Teheranul, ceea ce dă speranţe ca incidentul să nu se fi soldat cu victime.

Elicopterul zbura într-o zonă muntoasă din nord-vestul ţării într-o formaţie de trei elicoptere, dintre care două transportau miniştri şi oficiali, care au ajuns teferi la destinaţie, relatează de asemenea agenţia Tasnim.

Agenţia de presă oficială IRNA a relatat mai devreme, citând “informaţii neconfirmate”, că preşedintele Raisi şi ministrul iranian de externe Hossein Amir-abdollahian se aflau printre pasagerii elicopterului implicat în accident.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Tags: Raisi
Externe