X

Ministrul irlandez al Agriculturii a demisionat după ce a participat la o cină cu zeci de persoane

Ministrul irlandez al Agriculturii, Dara Calleary, şi-a dat demisia după ce a participat la o cină cu peste 80 de persoane, la doar o zi după ce Guvernul a anunțat înăsprirea restricțiilor, potrivit mediafax.

Ministrul irlandez al Agriculturii, Dara Calleary, a participat la o cină în cadrul unui eveniment al societăţii irlandeze de golf, la o zi după ce Dublinul a anunţat înăsprirea restricţiilor.

Citește și : Zeci de foşti responsabili republicani cu securitatea naţională se dezic de Trump şi anunţă că votează cu Biden

Premierul irlandez a acceptat demisia, spunând că comportamentul lui Calleary „a fost greşit”, relatează BBC.

Poliţia irlandeză cercetează acum evenimentul pentru posibile încălcări ale reglementărilor Covid-19.

Calleary şi-a cerut scuze printr-o serie de tweet-uri, spunând că, având în vedere orientările actualizate privind sănătatea publică, el nu ar fi trebuit să participe la eveniment.

La cină au fost prezenţi şi comisarul UE, Phil Hogan, judecătorul Curţii Supreme Séamus Woulfe, senatorul Fine Gael, Jerry Buttimer.

Dara Calleary ocupa postul de luna trecută. El l-a înlocuit pe Barry Cowen, care a plecat din funcţie după un scandal privind consumul de băuturi alcoolice la volan.

Citește și : UNHCR susţine că deţine mărturii privind abandonarea migranţilor pe mare de către Garda de Coastă greacă

Tags: Dara CallearyDublinJerry Buttimerrestricții
Categorii: Diaspora