X

Ministrul israelian al apărării a numit un nou şef de Stat Major

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a anunţat vineri că l-a numit pe generalul Aviv Kochavi în funcţia de şef al Statului Major, figură centrală în aparatul de stat israelian, relatează AFP, potrivit agerpres.

Alegerea lui Aviv Kochavi, până în prezent şef adjunct al Statului Major, urmează să fie aprobată duminică de un comitet guvernamental, iar apoi să primească acordul consiliului de miniştri.

Citeşte şi: 14 copii au fost ÎNJUNGHIAŢI într-o grădiniţă din China – VIDEO

El urmează să preia funcţia la începutul anului 2019, succedându-i generalului Gadi Eisenkot, căruia i se încheie mandatul la sfârşitul acestui an.

Poziţia de şef al Statului Major este crucială în condiţiile în care Israelul se confruntă în continuare cu o situaţie tensionată cu palestinienii, nu a ajuns încă la un acord de pace cu aceştia şi se simte ameninţat de acţiunile Iranului.

Citeşte şi: Pierre Moscovici îl numeşte FASCIST pe un europarlamentar italian

Alegerea lui Aviv Kochavi rezultă din ‘consultările cu zeci de persoane, între care foşti premieri, miniştri ai apărării şi şefi ai Statului Major’, a anunţat cabinetul ministrului apărării într-un comunicat.

Aviv Kochavi deţine funcţia de şef adjunct al Statului Major din 2017, după ce s-a aflat la conducerea comandamentului nordic. El a condus serviciile de informaţii militare în timpul războiului din 2014 împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas şi a aliaţilor săi din Fâşia Gaza.

Tags: Avigdor LiebermanAviv Kochavifasia gazahamasisrael
Categorii: Sinteze