X

Ministrul israelian al Apărării s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas

Benjamin Gantz, ministrul israelian al Apărării şi vicepremier, s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, aceasta fiind prima întrevedere oficială la acest nivel din 2010, informează site-ul Axios.com, informează mediafax.

Mahmoud Abbas s-a mai întâlnit cu Benjamin Gantz în urmă cu patru luni, dar întâlnirea de atunci nu a fost formală. Întâlnirea de acum s-a derulat la reşedinţa oficială a ministrului israelian al Apărării şi se înscrie în eforturile noului Guvern israelian, condus de premierul Naftali Bennett, de îmbunătăţire a relaţiilor cu Autoritatea Palestiniană.

Citește și : Landurile germane s-au îngropat în datorii imense

În cei 12 ani cât s-a aflat la putere fostul Guvern Benjamin Netanyahu, Israelul a avut foarte rar contacte cu liderii palestinieni.

Întrevederea de acum a durat două ore şi jumătate şi s-a concentrat în principal pe coordonarea măsurilor de securitate în Cisiordania şi pe cooperarea economică israelo-palestiniană, potrivit unor oficiali guvernamentali israelieni.

Benjamin Gantz, vicepremier al Israelului şi ministru al Apărării, i-a prezentat lui Mahmoud Abbas un plan de stimulare a dezvoltării economiei palestiniene, inclusiv o iniţiativă de creditare în valoare de 30 de milioane de dolari.

Citește și : Londra critică dur Rusia pentru dizolvarea ONG-ului ‘Memorial’

Tags: Benjamin GantzBenjamin NetanyahuisraelMahmoud AbbasNaftali Bennett
Categorii: Sinteze