Ministrul israelian al apărării a îndemnat la boicotarea cetăţenilor israeliano-arabi

Publicat:

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a îndemnat la boicotarea cetăţenilor israeliano-arabi în zona unde au avut loc ciocniri între protestatari şi poliţie, ca urmare a deciziei SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, informează duminică dpa, conform agerpres .

“Îi îndemn pe cetăţenii statului Israel să nu mai meargă acolo pentru a face cumpărături, pentru a primi servicii, pur şi simplu să boicoteze Wadi Ara. Avem nevoie să le dăm de înţeles că nu sunt doriţi aici”, a declarat Lieberman duminică la postul de radio al armatei israeliene.


Câţiva protestatari din regiunea Wadi Ara din nordul Israelului s-au confruntat cu poliţia şi au aruncat cu pietre în autovehiculele ce treceau pe acolo sâmbătă.

Mii de arabo-israelieni, mulţi dintre ei identificaţi ca palestinieni, au ieşit în stradă în timpul weekendului, pentru a protesta împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Citește și : Reacția Europei la decizia lui Trump privind Ierusalimul este una ipocrită şi dezvăluie „duble standarde” (Benjamin Netanyahu)

Lieberman şi-a reiterat apelurile precedente pentru ca arabo-israelienii care locuiesc în Wadi Ara, zonă din nordul Israelului cunoscută de asemenea ca “triunghiul” (arăbesc), să fie transferaţi către guvernul Autorităţii Palestiniene în schimbul controlului din partea Israelului asupra unor aşezări în Cisiordania.

Declaraţiile lui Liebarman au fost puternic criticate de parlamentarii arabo-israelieni. “A îndemna la boicotarea cetăţenilor doar din cauza naţionalităţii şi religiei lor constituie o reminiscenţă a celor mai întunecate regimuri din istoria umanităţii”, a declarat Ayman Odeh, care conduce Lista Comună Arabă din Knesset. “Credem că o astfel de persoană care este însărcinată pentru securitatea statului ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare pentru orice cetăţean sănătos”, a subliniat acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.