X

Ministrul italian al economiei, prudent în privința legăturilor comerciale cu China

Italia trebuie să fie din ce în ce mai precaută în ceea ce privește legăturile comerciale cu China, a declarat vineri ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, citat în legătură cu parteneriatul Romei în proiectul Inițiativei Belt and Road de la Beijing , informează mediafax.

În 2019, Italia a devenit prima mare națiune industrializată care a semnat pentru această inițiativă, un proiect multinațional menit să extindă amprenta comercială a Chinei.

Citește și : Eva Kaili urmează să fie mutată în arest la domiciliu

Cu toate acestea, până în prezent, nu s-au obținut prea multe rezultate din acest pact, care a fost semnat în timpul unei vizite de stat în Italia de către președintele chinez Xi Jinping și care urmează să fie reînnoit în 2024.

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat anul trecut, înainte de a fi aleasă, că nu dorește să favorizeze expansiunea chineză în Italia sau în Europa.

„Contextul geopolitic și ceea ce am perceput mă conduce la o abordare și mai prudentă decât în trecut”, a declarat Giancarlo Giorgetti, citat de agenția italiană de presă ANSA, în marja unei reuniuni a Fondului Monetar Internațional la Washington D.C., potrivit Reuters.

Citește și : Blinken a sosit în Vietnam, în plină tensiune cu China

O evaluare finală a inițiativei va fi dată de Meloni, a spus el.

Tags: ChinaeuropaGiancarlo GiorgettiGiorgia MeloniitaliaXi Jinping
Categorii: DiasporaEconomie