X

Ministrul justiţiei din Ungaria apără practica ţării sale referitoare la respectarea statului de drept

Ministrul justiţiei din Ungaria, Judit Varga (foto), a apărat luni practica ţării sale în ceea ce priveşte respectarea statului de drept, informează marţi agenţia de presă ungară MTI, potrivit agerpres.

Adresându-se online unui forum internaţional dedicat integrării europene, desfăşurat în Alpbach, în centrul Austriei, Varga şi-a exprimat speranţa că, în urma pandemiei de coronavirus, calitatea cooperării dintre statele membre ale Uniunii Europene se va îmbunătăţi, iar procesul de integrare va fi de asemenea rezultatul unei colaborări mai apropiate, fără “dispute ideologice inutile şi duble standarde”.

Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Judit Varga a spus că procedura lansată de Comisia Europeană în 2018 împotriva Ungariei, în cadrul căreia a fost activat Articolul 7 al Tratatului UE, pentru încălcarea statului de drept, a fost una motivată politic. Ungaria “nu are probleme” cu statul de drept, a declarat ea.

La rândul său, Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru UE şi probleme constituţionale, a îndemnat statele membre ale UE la un dialog constant în vederea îmbunătăţirii cooperării. Toate statele membre au dreptul la procese echitabile în ceea ce priveşte statul de drept, a declarat ea. 

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

Tags: Alpbachcomisia europeanaJudit VargaKaroline Edtstadlerstatul de dreptUngaria
Categorii: Externe