X

Ministrul justiţiei în executivul oraşului-stat Berlin refuză să demisioneze în urma evadărilor din închisoarea Plötzensee

Ministrul justiţiei în executivul oraşului-stat Berlin, Dirk Behrendt, a respins miercuri cererile de a demisiona în urma unei serii de evadări recente din închisoarea Plötzensee, situată în capitala federală a Germaniei, transmite dpa.

Nouă deţinuţi au evadat din penitenciarul Plötzensee în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou, potrivit agerpres .

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri în închisoarea respectivă, Behrendt a declarat că în această săptămână va fi creată o comisie specială care va analiza recentele cazuri de evadare şi va revizui măsurile de securitate în închisorile din Berlin.

Citește și : Israelul le dă de ales migranţilor: Expulzarea sau puşcăria

”Aceasta este acum prioritatea, orice altceva legat de mine în prezent nu este esenţial”, a spus Dirk Behrendt.

Şase deţinuţi încă erau miercuri în libertate după evadarea din penitenciarul Plötzensee, situată la nord-vest de partea centrală a Berlinului.

Poliţia a precizat că deţinuţii în cauză executau pedepse pentru furturi, extorcare şi violenţe soldate cu rănirea fizică a victimelor.

Executivul tripartit al Berlinului – format din social-democraţi, extrema-stângă Die Linke şi Verzi – ‘celebrează ziua porţilor deschise pentru deţinuţi’, a acuzat Florian Graf, liderul opoziţiei conservatoare din parlamentul berlinez.

Potrivit datelor oficiale, la Plötzensee se află 362 de deţinuţi.

Tags: berlinDie Linke şi VerziDirk BehrendtevadărigermanialibertatePlötzensee
Categorii: Diaspora