X

Ministrul Justiției: Sperăm că în lunile iunie-iulie să avem în funcție un procuror general

Ministrul Justiției: Sperăm că în lunile iunie-iulie să avem în funcție un procuror general

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și-a exprimat speranța ca în lunile de vară să fie ales și numit în funcție un procuror general. Și asta după ce, mai mulți ani la rând, R. Moldova a avut doar procurori interimari.

Concursul pentru funcția de procuror general este lansat, toți candidații eligibili au putut să depună dosarele. Sperăm că în lunile iunie-iulie să avem în funcție un procuror general. Împreună cu ceilalți membri ai Consiliului Superior al Procurorilor am efectuat modificări în regulamentul privind selecția și petrecerea concursului pentru funcția de procuror general. Principalele modificări aduse noului regulament vizează prelungirea concursului dacă sunt mai puțin de doi candidați şi posibilitatea de a exclude fișele de evaluare a membrilor, dacă se constată că nu-şi pot argumenta notele acordate“, a declarat Veronica Mihailov-Moraru în cadrul unui interviu pentru Moldpres, potrivit deschide.md.

Amintim, că recent a fost încheiat termenul de depunere a dosarelor din partea candidaților, care râvnesc la funcția de procuror șef în R. Moldova. La concurs participă patru pretendenți.

Tags: MoldovaprocurorVeronica Mihailov-Moraru
Justiţie