X

Ministrul Lazarencu îndeamnă primarii să elaboreze proiecte pentru a aplica la finanțare din cadrul Fondului de Mediu

Ministrul Lazarencu îndeamnă primarii să elaboreze proiecte pentru a aplica la finanțare din cadrul Fondului de Mediu

Necesitatea modificării legislației privind trecerea bazinelor acvatice în posesia primăriilor pe teritoriul cărora se află a fost unul din subiectele principale, discutate astăzi de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în cadrul vizitei de lucru în raionul Edineț, unde a avut întâlniri și discuții cu primarii și reprezentanții instituțiilor municipale și guvernamentale, transmite MOLDPRES.

Ministrul a subliniat că aceste schimbări sunt esențiale pentru a permite o gestionare mai eficientă a resurselor de apă și pentru a facilita dezvoltarea proiectelor locale, potrivit moldpres.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

De asemenea, au fost purtate discuții privind gestionarea deșeurilor și modul în care serviciile de salubrizare pot fi îmbunătățite în localități. Lazarencu a prezentat detalii despre Programul „Deșeuri Solide Moldova”, care va contribui la soluționarea problemei deșeurilor neautorizate în raionul Edineț. Acesta face parte din Regiunea de Management a Deșeurilor (RMD) 8, alături de raioanele Dondușeni, Ocnița și Briceni, unde, începând cu anul 2026, vor demara lucrările de infrastructură necesare gestionării eficiente a deșeurilor.

Totodată, ministrul Mediului a îndemnat primarii să pregătească proiecte pentru a aplica la următorul apel de finanțare din cadrul Fondului de Mediu – Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, care va fi lansat la sfârșitul acestui an.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Tags: Lazarencuprimariproiecte
Economie