X

Ministrul libanez al justiţiei își dă DEMISIA! Este al treilea membru de cabinet care pleacă din guvernul lui Hassan Diab

Ministrul libanez al justiţiei, Marie-Claude Najm (foto), şi-a anunţat luni demisia, devenind cel de-al treilea membru al guvernului care pleacă din funcţie după explozia devastatoare produsă săptămâna trecută în portul capitalei Beirut, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Mi-am depus demisia din cauza exploziei de la Beirut şi a protestelor’, a declarat Marie-Claude Najm, citată de televiziunea MTV.

Citeşte şi: Palestinienii au ‘bombardat’ Israelul cu baloane incendiare

Duminică şi-au anunţat demisiile colegii săi de la Mediu, Demianos Kattar, şi de la Informaţii, Manal Abdel-Samad.

O explozie a devastat marţi portul din Beirut, provocând moartea a cel puţin 158 de persoane, rănirea altor 6.000 şi lăsând fără locuinţe între 250.000 şi 300.000 de oameni.

Deflagraţia a fost provocată, potrivit autorităţilor, de 2.750 tone de nitrat de amoniu stocate de şase ani în portul Beirut ‘fără măsuri de precauţie’.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Carolina de Nord

Cu o zi înaintea exploziei, ministrul libanez de externe Nassif Hitti demisionase în semn de protest faţă de rezultatele slabe ale guvernării, avertizând că Libanul va deveni un ‘stat eşuat’.

Explozia a declanşat la Beirut proteste devenite violente, în urma cărora un poliţist a murit şi cel puţin 250 de persoane au fost rănite.

Protestele l-au determinat pe premierul Hassan Diab să propună desfăşurarea de alegeri anticipate.

Tags: BeirutdemisieguvernHassan DiabLibanMarie-Claude Najmministru
Categorii: Sinteze