Ministrul libanez de externe: Israelul încearcă ”să justifice o altă agresiune” cu acuzaţii false referitoare la rachete

Publicat:

Ministrul libanez de externe, Gebran Bassil, a afirmat luni că Israelul încearcă ”să justifice o altă agresiune” cu acuzaţii false referitoare la locaţii cu rachete în apropiere de aeroportul din Beirut care aparţin mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de către Iran, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, vorbind la ONU săptămâna trecută, a afirmat că au fost identificate trei locaţii în apropiere de aeroportul din Beirut unde, potrivit lui, Hezbollahul transformă ”proiectile improprii” în rachete cu ghidaj de precizie.


Citește și : Victimele tragediei din Indonezia au început să fie înhumate într-o groapă comună

În cadrul unei întâlniri cu ambasadorii străini, Gebran Bassil a afirmat, răspunzând acuzaţiilor lui Netanyahu, că există ”multe declaraţii (…) în care se vorbeşte despre deţinerea de către Hezbollah a unor rachete de precizie”. Dar ”aceasta nu înseamnă că rachetele respective se află în prezent în vecinătatea aeroportului din Beirut”, a adăugat el.

Israelul urmăreşte ”să falsifice fapte referitoare la Liban şi să spună minciuni care poartă indiciile unei ameninţări ce nu ne înfricoşează”, a declarat şeful diplomaţiei libaneze.

Netanyahu a folosit tribuna Adunării Generale a ONU ”pentru a justifica o altă agresiune împotriva unei ţări suverane precum Libanul”, a mai spus ministrul.

Gebran Bassil i-a invitat pe diplomaţii străini şi a vizitat împreună cu ei cel puţin una dintre locaţiile din apropiere de aeroportul din Beirut pentru a încerca să demonstreze falsitatea declaraţiilor lui Netanyahu.

Mişcarea Hezbollah, înfiinţată în 1982 de către Gărzile Revoluţionare Iraniene, s-a aflat ultima dată într-un conflict major cu Israelul în 2006. De atunci, gruparea a devenit mai puternică, îndeosebi datorită rolului său în războiul din Siria, unde luptă în sprijinul preşedintelui Bashar Al-Assad.

Citește și : Ucraina va construi o bază militară în nordul Mării Negre, pentru contracararea Rusiei

Liderul mişcării Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, afirma luna trecută că gruparea a obţinut rachete de precizie, în pofida loviturilor aeriene israeliene în Siria.

Armata israeliană a difuzat un videoclip şi fotografii cu ceea ce ea susţine a fi locaţii cu rachete ale Hezbollahului la Beirut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.