Ministrul mexican al Economiei: În următoarele 48 de ore se va afla dacă NAFTA rămâne un acord trilateral

Publicat:

Ildefonso Guajardo, ministrul mexican al Economiei, a declarat că SUA şi Canada fac eforturi serioase pentru a ajunge la o înţelegere privind revizuirea Acordului Nord-American de Liber Schimb (NAFTA), adăugând că în 48 de ore se va şti dacă acordul rămâne unul trilateral, potrivit mediafax.

“În următoarele 48 de ore vom şti dacă vom merge mai departe cu un text trilateral (care include Canada), ori vom fi forţaţi să publicăm textul unui acord bilateral (SUA-Mexic)”, a declarat Guajardo.


Citește și : Igor Dodon a avut o întâlnire de lucru cu Vladimir Putin şi va efectua o vizită oficială la Moscova

Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine că taxele vamale consistente impuse de Canada în domeniul lactatelor afectează fermierii americani, o categorie electorală importantă pentru Partidul Republican. Pe de altă parte, fermierii au o influenţă politică semnificativă şi în Canada, lucru de care liberalii lui Trudeau trebuie să ţină seama în contextul în care în 2019 urmează să aibă loc alegerile federale.

Trump a anunţat luna trecută că Statele Unite şi Mexicul au ajuns la o înţelegere privind revizuirea NAFTA şi a ameninţat că ar putea exclude Canada dacă Ottawa nu este semnează până pe 30 septembrie. De asemenea, liderul american a mai afirmat că ar putea impune taxe vamale suplimentare de 25% pentru importurile de vehicule din Canada.

Pe de altă parte, liderii de la Ottawa au semnalat în repetate rânduri că nu vor ceda presiunilor din partea Washingtonului şi nu vor semna un acord NAFTA dezavantajos pentru canadieni.

NAFTA a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 1994, unul dintre obiectivele principale ale tratatului fiind eliminarea graduală a tuturor taxelor vamale dintre statele semnatare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale Republica Moldova va primi un împrumut de 98 de milioane de euro pentru...

Proiectul de lege pentru organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, consultat la Căușeni

Proiectul de lege pentru organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, consultat la Căușeni Astăzi, la Căușeni, a avut loc un eveniment dedicat consultărilor pe marginea proiectului...

Peste 40 de copii din R. Moldova și Ucraina participă la tabăra ‘Divosvit’

Peste 40 de copii din R. Moldova și Ucraina participă la tabăra 'Divosvit' Excursii, jocuri interactive și multă socializare. De asta vor avea parte 40...

Universitatea Slavonă își suspendă activitatea. Studenții urmează să fie transferați în cadrul altor universități

Universitatea Slavonă își suspendă activitatea. Studenții urmează să fie transferați în cadrul altor universități Ministerul Educației și Cercetării informează candidații la admiterea 2024 despre suspendarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.