X

Ministrul Muncii din Germania va iniţia o lege care să prevadă dreptul de a munci de la domiciliu

Ministrul Muncii din Germania, Hubertus Heil, a declarat că, în contextul unui număr atât de mare de germani care muncesc de acasă din cauza pandemiei de COVID-19, va iniţia o lege care să prevadă dreptul de a munci de la domiciliu, demers despre care asociaţiile angajatorilor spun că nu sunt interesate, informează DPA, potrivit agerpres.

Heil a declarat pentru publicaţia Bild am Sonntag că speră să prezinte această lege către finele anului şi că prevederile ei vor continua să se aplice chiar şi după ce restricţiile – care impun oamenilor să păstreze distanţa unii faţă de ceilalţi pentru a preveni transmiterea virusului – vor fi ridicate.

Citește și : Manifestații la Tel Aviv împotriva acordului Netanyahu-Gantz, cu respectarea distanţării sociale

“Oricine doreşte să lucreze de acasă – în cazurile unde compania permite acest lucru – ar trebui să poată lucra de la domiciliu, chiar şi după ce pandemia de COVID-19 va lua sfârşit”, a spus acesta.

Potrivit acestuia, legea va permite oamenilor să lucreze exclusiv de acasă sau să-şi împartă programul între lucrul de acasă şi birou.

Potrivit unor date provizorii, numărul celor care lucrează de acasă a crescut de la 12% înainte de criza de sănătate actuală, la circa 25% în prezent.

Duminică, confederaţia asociaţiilor angajatorilor din Germania (BDA) a declarat că propunerea lui Heil nu este de interes, întrucât companiile germane au nevoie de flexibilitate, nu de reguli guvernamentale suplimentare.

Citește și : Germania raportează 1.737 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

“Avem nevoie de un moratoriu privind termenele de prescripţie, nu alte reglementări care limitează dezvoltarea şi flexibilitatea”, a spus Steffen Kampeter, directorul executiv al BDA.

“Interesele afacerilor şi nevoile clienţilor trebuie să joace un rol central”, a spus acesta. ”Nu poţi face economia să funcţioneze doar prin munca de acasă”.

Tags: BDAcovid-19germaniaHubertus HeilSteffen Kampeter
Categorii: Diaspora