Ministrul palestinian de externe: Netanyahu continuă războiul ‘pentru cariera sa personală’

Publicat:

Ministrul palestinian de externe: Netanyahu continuă războiul ‘pentru cariera sa personală’

Ministrul palestinian de externe Riyad al-Maliki l-a acuzat miercuri pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu că îi pasă doar de supravieţuirea sa politică, în timp ce încercările de a pune capăt conflictului din Gaza par neconcludente, relatează Reuters.

Peste 28.000 de oameni au fost ucişi şi 68.000 răniţi în Gaza în campania militară de represalii a Israelului împotriva militanţilor mişcării Hamas aflată la conducere în enclavă, în urma atacului lor transfrontalier mortal în sudul Israelului din 7 octombrie, când au ucis 1.200 de persoane şi au luat 253 ostatici, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Acum, îngrijorările cresc în legătură cu o ofensivă terestră israeliană împotriva oraşului Rafah, un ultim refugiu pentru mai mult de un milion de palestinieni practic prinşi acolo după ce au fugit în sudul enclavei pentru a evita atacurile israeliene.

Maliki, un membru al Autorităţii Palestiniene care conduce Cisiordania, a spus că este imperativ să se găsească modalităţi de a preveni un atac asupra Rafah.

“Netanyahu este hotărât că vrea să continue războiul pentru cariera sa personală, pentru viitorul său personal şi este foarte clar că nu-i pasă de destinul, de viaţa oamenilor nevinovaţi, atât în Israel, cât şi în Palestina, de ostaticii israelieni şi poporul palestinian inocent din Gaza”, a declarat Maliki după o întâlnire cu Constantinos Kombos, ministrul cipriot de externe.

La Ierusalim, biroul lui Netanyahu nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la remarcile lui Maliki.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

Ciprul, cel mai apropiat stat membru al UE de Orientul Mijlociu, a propus înfiinţarea unui coridor maritim dedicat cu sens unic pentru a livra ajutor direct în Gaza. Proiectul nu poate demara fără o încetare susţinută a focului.

“Suntem de acord că nevoile umanitare crescânde necesită un flux de ajutor extins şi nestingherit”, a spus ministrul cipriot.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce pot face agricultorii afectați de secetă ca să faciliteze povara fiscală

Ce pot face agricultorii afectați de secetă ca să faciliteze povara fiscală Agricultorii care au fost și sunt afectați de secetă sunt îndemnați să obțină...

Băiețelul electrocutat aseară în Chișinău este în stare gravă

Băiețelul electrocutat aseară în Chișinău este în stare gravă Băiatul de 6 ani, care a fost  electrocutat aseară la joacă, este în stare gravă dar...

A ucis-o, a îmbrăcat-o frumos și a machiat-o, după care a sunat la 112. Criminalul a fost condamnat

A ucis-o, a îmbrăcat-o frumos și a machiat-o, după care a sunat la 112. Criminalul a fost condamnat Bărbatul, care și-a omorât soția, iar pentru...

Taximetriștii au fost luați la ochi de inspectorii fiscali

Taximetriștii au fost luați la ochi de inspectorii fiscali În primele 6 luni ale anului curent, în contextul controalelor efectuate de inspectorii Serviciului Fiscal de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.